Circulaţia tramvaielor a fost întreruptă, luni după amiază, în zona Bulevardului Decebal şi Calea Aradului din Oradea, după ce un stâlp de electricitate s-a prăbuşit pe carosabil în zona Bisericii Emanuel.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 17.40. "Stâlpul fiind ruginit, nu a mai rezistat presiunii firelor de curent şi a căzut pe partea carosabilă, oprind astfel, circulaţia", a explicat BIHOREANULUI, la faţa locului, Viorel Mircea Pop, directorul OTL.

Acesta a mai precizat că, în momentul transmiterii acestei știri, 20 de tramvaie sunt oprite, ca urmare a faptului că în zonă a fost întrerupt curentul. Pop a mai declarat că tramvaiele oprite au fost înlocuite cu autobuze.

La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Electrica, dar şi echipaje de polițiști locali pentru a dirija traficul pe o rută ocolitoare, în zona complexului Prima Shops.

Circulația mașinilor în zonă a fost reluată, pe o singură bandă, în jurul orei 18.50.

"Stâlpul a fost îndepărtat de pe carosabil. Nu s-au înregistrat victime", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

La fața locului se află în continuare echipe de muncitori OTL, care încearcă să remedieze situația.

Un trecător care s-a recomandat ca fiind Doru Toma, electrician, a precizat reporterului că stâlpii au fost fabricați în anii 1990, iar lucrarea a fost foarte prost făcută, dintr-un material slab care se erodează foarte repede. 

UPDATE, ora 19:36: Circulația tramvaielor a fost reluată, după cum a declarat BIHOREANULUI directorul OTL, Viorel Mircea Pop.