Şedinţa ordinară a lunii decembrie a fost precedată,la Consiliul Judeţean Bihor, de recitaluri de colinde interpretate în Sala Mare, unde a fost decorat şi un brad.

Şefilor CJ Bihor, prefectului Ioan Mihaiu şi consilierilor judeţeni le-au colindat copiii şcolii din Bulz, îmbrăcaţi în port tradiţional, elevii şcolii Szacsvay Imre, în maghiară, şi un grup de tineri de la Biserica Tabor din Oradea, care şi-au adus cu ei viorile şi o orgă. Colindătorii au fost răsplătiţi cu aplauze şi cu pachete cu dulciuri pregătite de Consiliul Judeţean.

Deşi au ascultat solemni colindele, aleşii au schimbat placa imediat ce a început şedinţa. La primul punct de pe ordinea de zi, cei 17 liberali au votat din nou împotriva validării PSD-istului Adrian Szatmari în funcţia de consilier judeţean în locul Anei Maria Tiron, dată afară din PSD.

Drept urmare, încă o dată, raportul de forţe din CJ Bihor a rămas de 17 (alianţa UDMR, PSD, ALDE) la 17 (PNL). Vicepreşedintele Ioan Mang i-a acuzat pe liberali că fac "un abuz" întrucât resping validarea PSD-istului din Salonta fără niciun temei, vrând doar să poată bloca în continuare activitatea CJ Bihor, "demers în care vă urez cât mai puţin succes".

În răspuns, consilierul liberal Dacian Foncea a susţinut că PNL nu-l validează pe Szatmari întrucât, în ianuarie, se va judeca recursul acţiunii în contencios înaintată de Ana Maria Tiron împotriva deciziei Instituţiei Prefectului de a o îndepărta din funcţia de consilier judeţean. "În aceste condiţii, la ora actuală acest post nu este eligibil", a spus Foncea.

Vrând să-şi arate din nou puterea, liberalii din CJ au respins fără explicaţii proiectul privind rectificarea bugetului Societăţii Pază şi Protecţie Bihor, precum şi proiectele privind modificarea organigramelor la Filarmonica de Stat şi Teatrul Szigligeti.

De asemenea, prin votul lor, consilierii liberali au respins - fără să spună de ce - numirea temporară a unui şef serviciu la Monitorul Oficial al judeţului Bihor, dar şi demararea procedurii de concurs pentru ocuparea acelei funcţii.

Cum raportul de forţe este egal, a rămas în aer şi nominalizarea unui consilier judeţean ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bihor. PSD l-a propus pe Ioan Gheorghe Ţara, iar PNL pe Ioan Câmpan. Amândoi au obţinut 17 voturi "pentru" şi 17 "împotrivă", aşa că numirea a fost imposibilă. "Mergeţi în prelungiri", a comentat ironic unul dintre consilieri.

S-au aprobat, totuşi, şi câteva proiecte în şedinţa ordinară a lunii decembrie, ele vizând rectificarea bugetului judeţului Bihor şi aprobarea contului de încheiere a exerciţiului bugetar la 5 decembrie 2017. Acesta arată că veniturile au fost realizate în proporţie de 97,21%, iar plăţile în proporţie de 76,97%. Astfel, s-au realizat venituri în valoare de 398.921.263 lei şi s-au cheltuit 345.822.761 lei, rămânând, la data de 5 decembrie, un excedent de 53.098.502 lei. 

De asemenea, au fost aprobate mai multe licenţe de traseu pentru curse judeţene.