Au trecut cinci ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni, în urma căreia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion au murit, iar membrii unei echipe medicale au fost răniţi.

În memoria celor doi decedaţi, 50 de orădeni, membri în clubul West Alpine Off Road au urcat, duminică, la locul accidentului, pentru a-şi prezenta omagiile. Pentru a ajunge acolo, ei au mers deopotrivă cu cele 20 de maşini de teren angrenate în acest periplu, dar şi pe jos.

Orădenii au fost însoţiţi şi de sora Aurei Ion, Mariana Ciucă. În locul unde avionul s-a prăbuşit, orădenii au pus flori şi au aprins lumânări.

"Aşa cum brazii nu uită, nici noi nu vom uita cele întâmplate şi ne dorim să tragem un semnal de alarmă, ca niciodată în această ţară astfel de evenimente să nu se mai repete. E greu de cuprins în cuvinte şi cele trăite de noi, darmite de cei care s-au zbătut între viaţă şi moarte în acele locuri", se arată într-un mesaj transmis de membrii clubului.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Chirurgul Sorin Ianceu rememorează clipele tragice trăite în accidentul aviatic: "N-am avut nici timp să urlăm!" (VIDEO)

Eroi în zăpadă, eroi în noroi: Bihorenii s-au remarcat în operaţiunile de salvare din accidentul aviatic din Apuseni (FOTO)

Dosarul accidentului aviatic din Apuseni, clasat parţial, inclusiv în ceea ce-i privește pe salvatorii ISU Crișana