Pompierii militari bihoreni au derulat, joi, un amplu exerciţiu de pregătire, la Marghita, a cărui scenariu a prevăzut că în urma unui incendiu declanşat de un scurtcircuit, o explozie s-a petrecut într-o clădire, iar cinci muncitori care se aflau în interior au fost prinşi sub dărâmături.

Ca la o intervenţie reală, când s-a dat alarma, la locul indicat au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, care au intervenit  cu două autospeciale de stingere, un autocamion cu containerul multi-risc și cu o ambulanță tip B2.

„Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de salvare și evacuare a victimelor de sub dărâmături, cu ajutorul accesoriilor de descarcerare din cadrul modulului multi-risc, desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Potrivit ISU, exerciţiul a vizat testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la astfel de evenimente, verificarea viabilității sistemului informaţional-decizional la nivelul structurilor angrenate în desfășurarea exercițiului și a modului de realizare a fluxului informațional, dar şi    verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare unitară a acțiunilor de salvare și evacuare a persoanelor din zona afectată, precum și a acțiunilor de localizare şi lichidare a incendiului.

Echipajele ISU Crişana participă periodic la exerciţii cu diferite scenarii. De asemenea, frecvent, militarii fac exerciţii în firmele bihorene, alături de angajaţii acestora, tocmai pentru ca şi bihorenii să fie pregătiţi, în cazul unei situaţii de urgenţă.