Ajunsă la "venerabila" vârstă de 28 de ani, ursoaica Pamela, care a trăit până acum la Grădina Zoologică din Oradea, a fost transferată în rezervaţia de urşi Libearty, de la Zărneşti, judeţul Braşov. În acest sanctuar, Pamela este al 99-lea exemplar de urs "cazat".

Marţi dimineaţă, specialişti ai Asociaţiei Milioane de prieteni, care administrează rezervaţia, au venit la Oradea, special pentru a o prelua pe Pamela. Aceasta era cazată împreună cu doi masculi, Bobby şi Feri, care însă îi făceau zile grele, atacând-o permanent.

"Ca să evite o tragedie şi să îi asigure liniştea de care are nevoie, administratorii grădinii zoologice au decis să o mute într-un spaţiu mai mic. Pentru că nu dispuneau de un ţarc suplimentar potrivit, ursoaica Pamela a fost nevoită să stea într-o zonă betonată, până la preluarea ei de către echipa Milioane de prieteni", se arată pe site-ul ONG-ului.

Ursoaica Pamela este şi bătrână, ţinând cont că, în captivitate, un astfel de urs trăieşte cam 25 de ani. Aşadar, ea îşi va petrece ultimii ani de viaţă într-un mediu mult mai potrivit pentru un animal sălbatic.