Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în perioada 18 februarie – 3 martie. După câteva zile în care temperaturile vor fi plăcute, vremea se răceşte în perioada următoare.

În Crişana, marţi, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 12 - 13 grade, urmând ca spre mijlocul săptămânii media să scadă spre valori de 8 - 9 grade.

"Răcirea va continua şi va fi semnificativă spre finalul săptămânii, când maximele vor ajunge, în medie regională, la 2 - 3 grade, în zilele de 23 şi 24 februarie. În următoarea săptămână valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele se vor situa, în medie, între 6 şi 8 grade. Media regională a minimelor va fi cuprinsă, în general, între -2 şi 0 grade, exceptând nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -7, -6 grade", după cum arată ANM.

De altfel, trendul se va menţine în toată regiunea. Vremea va fi caldă, până pe 20 februarie, în Transilvania. Apoi, vremea se va răci, mai semnificativ la finalul săptămânii, când media va coborî spre -1, - 1 grad.

În următoarea săptămână valorile termice vor fi în general constante şi apropiate de cele specifice perioadei, iar maximele vor fi, în medie, de 4 - 5 grade. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative, pe tot parcursul intervalului, astfel încât media regională a minimelor va fi cuprinsă între -5 şi -1 grad, exceptând nopţile din 23 şi 24 februarie, care vor fi mai reci, cu o medie de -12, -10 grade.

Se vor semnala precipitaţii slabe în zilele de 22 şi 23 februarie şi pe spaţii mai mici în 21 februarie, iar local şi în a doua săptămână, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 28 februarie – 3 martie.

Şi la munte vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 6 grade pe 18 februarie până la -9 grade în ziua de 22 februarie. Media temperaturilor minime va scădea, de asemenea, de la -2 grade pe 18 februarie până la -12 grade în intervalul 23-24 februarie.

În perioada 25 februarie-3 martie, tendinţa va fi în general de creştere, cu medii ale temperaturilor maxime între -4 şi -2 grade, iar a celor minime, în general, între -11 şi -5 grade. Începând cu 20 februarie, vor fi precipitaţii, mai ales ninsori, aproape în fiecare zi, dar cu probabilitate mai ridicată în intervalele 21-23 februarie şi 26 februarie-3 martie, arată ANM.

Vezi cum va fi vremea și în celelalte regiuni pe www.romania24.ro!