Numită marţi în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, avocata bistriţeană Olivia Diana Morar a suscitat interesul presei centrale din cauza averii considerabile pe care o deţine, constând în nu mai puţin de 16 case şi tot atâtea terenuri, dar şi a faptului că ar fi fiica unui fost ofiţer de Securitate.

Morar a fost consilier municipal în Bistriţa din partea PNL, aleasă în 2016, demisionând acum din această funcţie pentru a fi numită în Guvern, iar din 2017 este şi şefa Organizaţiei de Femei a PNL Bistriţa-Năsăud.

Conform Hotnews.ro, care invocă declaraţiile de avere depuse în calitate de consilier municipal, proaspătul secretar de stat din Ministerul Justiţiei are apartamente în Oradea, Baia Mare, Bistrița și Hunedoara, precum şi 12 case, majoritatea cu suprafețe de peste 100 de metri pătrați, situate în Bistrița, Oradea, Constanța, Satu Mare, Timișoara și București. Din cele 16 locuințe, 8 sunt obținute prin succesiune și deținute în cotă parte. De asemenea, are și două spații comerciale, cumpărate în 2016, având tot cotă-parte.

Olivia Diana Morar deţine și 16 terenuri, din care 15 intravilane, 9 dintre ele fiind obținute prin succesiune. Ea a menționat în declarația de avere și un autoturism BMW fabricat în 2013.

În Oradea, Morar are un apartament şi două case obţinute prin succesiune, precum şi cote de 3/16 din două terenuri intravilane de câte 172,5 metri pătraţi, cote de 1/25 din două terenuri intravilane de câte 353 mp dobândite prin cumpărare şi un teren de 1.131 mp obţinut prin cumpărare şi partaj.

De asemenea, ea mai deţine în satul Lorău, comuna Bratca, trei optimi din două terenuri intravilane, unul de 2.609 mp şi celălalt de 216 mp, precum şi o cotă de 6/16 dintr-un teren de 510 mp.

Pe de altă parte, citat de ziare.com, Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, arată că Olivia Diana Morar este fiica unui fost căpitan de Securitate, Valeriu Bonca, de la Securitatea din judeţul Bistriţa-Năsăud, implicat în anii ’80 în urmărirea scriitorilor Nicolae Steinhart şi Radu Săplăcan.

După Revoluţie, Bonca a fost vicepreşedintele unei fundaţii care a fondat Şcoala Postliceală Henri Coandă, cu profil sanitar, prezentă atât în Oradea, cât şi în alte judeţe. Bărbatul a decedat în 2013, când avea grad de colonel în rezervă, familiei fiindu-i prezentate condoleanţe inclusiv de către Asociaţia Ofiţerilor în Retragere şi în Rezervă din SRI.