Senatul a respins, luni, cererea procurorilor de a ridica imunitatea fostului ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit g4media.ro, solicitarea a înregistrat 30 de voturi ”pentru”, 82 ”împotrivă” și 4 abțineri.

Bodog a susținut în cadrul dezbaterilor că este victima unei răzbunări din interiorul instituției pe care a condus-o, deoarece a fost un ministru dur.

Se pretinde victimă

„Faptul că şi prin instrumentarea prezentului dosar penal nr. 344/P/2019 se încearcă doar discreditarea subsemnatului rezultă şi din modalitatea în care s-a desfăşurat ancheta. Practic, în trei săptămâni s-au administrat toate "probele" şi s-a şi luat măsura de a sesiza Senatul. Cu toate că în dosar se arată că organele de urmărire penală s-ar fi sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea acestor infracţiuni de către subsemnatul, am convingerea că, în realitate, este vorba de o răzbunare personală din partea doamnei (...) - funcţionar public cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sătănăţii, acesta fiind, de fapt, cea care a formulat sesizarea penală”, le-a spus Florian Bodog deputaţilor jurişti, potrivit raportului întocmit de Comisia juridică a Senatului asupra solicitării Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Votul în comisie s-a dat săptămâna trecută. 

"Eu spun despre mine că sunt un om politic integru. În calitate de ministru, am semnat contracte de sute de milioane de euro. Toate procedurile de achiziție au fost coordonate personal de mine, toate negocierile cu Banca Mondială, la fel. Nu s-au putut reține în sarcina mea niciun fel de fapte de corupție, cu toate că am fost supravegheat extrem de atent de DNA. Vă rog să votați cum vă dictează conștiința", le-a mai spus Bodog senatorilor, înainte de votul asupra cererii DNA.

În apărarea lui Bodog a sărit luni și Titus Corlățean, colegul acestuia de partid, care a spus că românii sunt discriminați și tratați precum ”cățeii” de către ”dulăii” de la Bruxelles.

Protejata ministrului

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat Senatului, pe 4 iulie, o cerere de urmărire penală faţă de fostul ministru PSD al Sănătăţii, bihoreanul Florian Bodog. Acesta ar fi angajat la Minister o consilieră din Oradea care, însă, timp de 11 luni, nu ar fi mers la serviciu, primind pe nedrept salariul lunar de circa 6.400 de lei. 

Aşa cum BIHOREANUL a arătat la acea vreme, consiliera cu pricina se numeşte Olivia Baciu, o tânără de 35 de ani cu un CV bogat. Ea a fost angajată şi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada în care decan era acelaşi Florian Bodog.