Ţarcurile cu containere amenajate de RER Ecologic Service în Oradea au fost ţinta hoţilor, în noaptea de joi spre vineri.

33 de astfel de incinte, toate din Rogerius, au rămas fără bateriile fotovoltaice care alimentează sistemul automat de închidere, hoţii furându-le şi dispărând fără urmă.

Potrivit reprezentanţilor RER Ecologic Service, hoţii au acţionat pe străzi precum Aluminei, Apostol Andrei, Italiană, Bernard Shaw, Traian Lalescu.

"Au furat bateriile din incinte care erau în lucru încă, dar şi din incinte care erau deja închise, dar la care probabil locatarii au lăsat uşile deschise peste noapte", a declarat Horia Burlou, şef secţie Salubrizare Menajeră în cadrul RER Ecologic Service. Furtul a fost depistat vineri dimineaţă de muncitorii de la salubritate.

Paguba nu a fost evaluată, însă în mod cert se ridică la zeci de mii de lei. "Firma care a montat aceste sisteme la comanda noastră a făcut o plângere la Poliţie", a precizat şi Pálhegyi Zoltán, director general Economic-Marketing în cadrul RER Ecologic Service Oradea.

Poliţiştii urmează să vizioneze înregistrările camerelor video din oraş, pentru a vedea dacă hoţii au fost surprinşi şi dacă pot fi identificaţi.

Operator licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service şi-a asumat în faţa Primăriei că până în toamna acestui an va închide 530 de ţarcuri din oraş cu sisteme automate, alimentate prin energie solară.

Investiţia de peste 441.000 euro era aproape finalizată, RER mai aâvnd de închis 53 de ţarcuri. "Sperăm că hoţii vor fi prinşi rapid şi vom recupera aceste baterii", a mai spus Pálhegyi.