La fel ca în ultimii trei ani, bihorenii sunt chemaţi la curăţenie generală în judeţ. Pe 28 septembrie va avea loc o nouă ediţie a celebrei campanii de voluntariat "Let's Do It", care are loc simultan în toate judeţele ţării.

Dacă detalii despre ziua curăţeniei generale nu se ştiu încă, pregătirile fiind în toi, echipa care se ocupă de organizarea acţiunii în Bihor invită toţi cetăţenii să ajute la cartarea mormanelor de gunoi, adică la identificarea lor pe o hartă digitală, cu coordonate GPS.

"Oricine are un telefon inteligent cu sistem Android sau un iPhone poate să-şi descarce aplicaţia TrashOut, dedicată campaniei Let's Do It. Utilizatorul aplicaţiei trebuie doar să facă o fotografie mormanului de gunoi şi să o încarce în program", a explicat Mihai Pop, coordonatorul echipei de organizare. De asemenea, în aplicaţie oricine poate să vadă unde au fost deja identificate mormane de gunoi şi cum arată acestea.

În ultima sâmbătă din septembrie, toţi bihorenii vor fi invitaţi să iasă, ca voluntari, în locurile din judeţ unde domnesc gunoaiele. Munca lor nu va fi uşoară, avertizează membrii echipei de organizare a acţiunii de curăţenie, dat fiind că în jurul multor sate bihorene domnesc adevărate gropi de gunoi clandestine.