Poliţiştii antifraudă din Oradea au descins, marţi, în patru percheziţii la domiciliile a trei orădence bănuite de evaziune fiscală. Peste 2.000 de parfumuri, cosmetice, îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 200.000 de lei au fost confiscate, după cum anunţă un comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor.

Cele trei femei au vârste de 20, 27 şi 40 de ani.

"În urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii bihoreni la domiciliile sau în locaţiile în care exista suspiciunea că acestea şi-ar desfăşura activitatea infracţională, au fost descoperite 2.218 articole de parfumerie, produse cosmetice, îmbracăminte şi încălţăminte, toate purtând însemnele unor mărci consacrate, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei", arată comunicatul.

Produsele găsite de poliţişti urmau să fie vândute prin intermediul site-urilor de socializare, fără înregistrarea şi declararea veniturilor astfel obţinute, femeile fiind acuzate că s-au sustras în acest mod de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului.

"Bunurile au fost indisponibilizate şi ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat", scrie comunicatul.

Descinderile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Ancheta continuă pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor trei orădence.