Situaţia dezastruoasă de la Aeroportul din Oradea i-a determinat pe orădeni să reacţioneze. În mediul online a apărut o petiţie prin care oamenii cer ca "dezastrul de la Aeroportul Oradea" să fie "oprit imediat".

"Dezastrul de la Aeroportul Oradea trebuie oprit imediat. Este inadmisibil ca o mană de oameni cu interese să distrugă Aeroportul Oradea. Oradea are nevoie cu disperare de un aeroport pe măsura oraşului, Orădenii s-au săturat să facă naveta în Debrecen şi Budapesta doar ca  să umple buzunarele celor din Consiliu Judeţean Bihor. Împreună vom reuşi!!!", se arată în textul postat pe site-ul de petiţii avaaz.org.

Mesajul, intitulat "Împreună pentru Aeroportul Oradea", a fost lansat săptămâna aceasta şi a strâns, până vineri dimineaţă, peste 10.500 de semnături, fiind distribuit intens și pe rețelele de socializare.

Situaţia de la Aeroport a stârnit numeroase dezbateri în spaţiul public după ce, săptămâna trecută, fostul director al Aeroportului, Gheorghe Pasc, a făcut dezvăluiri fără precedent. Într-o întâlnire cu jurnaliştii, Pasc a susţinut, între altele, că şeful CJ, Pasztor Sandor, a provocat intenţionat suspendarea contractului cu Ryanair, făcând declaraţii de pe urma cărora compania aeriană a refuzat să-l mai primească la întâlniri, i-a interzis să negocieze noi curse internaţionale şi vrea să pună directoare o favorită a UDMR, pe Cristina Antik, simplă contabilă de şcoală generală, lipsită de experienţă, dar nevastă de judecător, motiv pentru care opoziţia îi şi cere demisia.

De altfel, după ce s-au scufundat mai bine de o săptămână în tăcere, vineri au convocat o conferinţă de presă atât Consiliul de Administraţie al Aeroportului, cât şi preşedintele CJ, Pasztor Sandor.

Citiți pe această temă articolul „Zboară, Sanyi, zboară! Opoziţia cere demisia preşedintelui Pásztor Sándor, demascat că a „închis spre Europa” Aeroportul Oradea”

Vom reveni cu informaţii pe această temă.