Zeci de copii din satele Şuncuiuş şi Remetea au avut ocazia să afle istoria peşterilor din localităţile lor.

Muzeograful Erika Posmoşanu a ţinut o lecţie inedită pentru 40 de elevi, în cadrul unui proiect derulat de Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, intitulat "Pădurea Craiului, casă pentru oameni din cele mai vechi timpuri".

Elevii au vizitat peşterile, ghidaţi de specialistă, iar apoi s-au jucat cu "Trusa micului arheolog", descoperind, în locurile de joacă recent amenajate, reproduceri după artefacte istorice ce fac parte din patrimoniul peşterilor bihorene.

"Tot ei au studiat şi panourile care descriu viaţa omului preistoric, completând apoi câteva fişe, concepute pentru verificarea cunoştinţelor acumulate în acea zi. Toţi participanţii au primit, ca amintire, câte un rucsăcel ce poartă logoul destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului şi al finanţatorilor", se arată într-un comunicat transmis de CAPDD Bihor.

În cadrul proiectului, au mai avut loc o serie de evenimente dedicate celor două peşteri, vizitatorii având parte de ture ghidate de arheologul Călin Ghemiş, în care au aflat felul în care omul preistoric a utilizat peşterile drept locuinţă sau adăpost.

"Pădurea Craiului, casă pentru oameni din cele mai vechi timpuri" este un proiect finanţat în cadrul programului "Spaţii verzi", susţinut de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat.