Ministrul Cercetării şi Inovării, profesorul clujean Nicolae Burnete, va preda în semestrul II masteranzilor Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din Oradea. Burnete are o colaborare mai veche cu Universitatea locală.

"Domnul profesor Burnete, actual ministru al Cercetării, este cadru didactic asociat al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică de când eram eu decan, de vreo 7 ani. Acolo avem specializarea Autovehicule rutiere şi dumnealui, fiind conducător de doctorate, l-am întrebat dacă nu doreşte să avem o colaborare. A acceptat şi de atunci predă la studii de masterat", a declarat rectorul Constantin Bungău, marţi, pentru BIHOREANUL.

Potrivit profesorului Alexandru Rus, directorul departamentului de Mecanică din cadrul facultăţii de IMT, Burnete vine la Oradea an de an în semestrul II. "Va preda şi acum, dar în sistem modular", a precizat Rus. Astfel, cursurile ministrului vor fi concentrare, cel mai probabil la sfârşit de săptămână, ţinând cont că noua sa funcţie nu i-ar permite să facă prea des naveta Bucureşti-Oradea.

În şedinţa de luni, la propunerea conducerii executive a Universităţii, senatorii instituţiei şi-au dat acordul ca Burnete să fie cadru didactic asociat la IMT, aşa cum prevede procedura internă. Alte cadre didactice asociate ale Universităţii în următorul semestru vor fi Teodor Pantea (Facultatea de Arte), Ionel Barbu (Facultatea de Inginerie Economică şi Management Industrial) şi Tomina Săveanu (Facultatea de Ştiinţe Economice).

Preşedinte al Senatului Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, Burnete a fost şi director al Departamentului de Autovehicule Rutiere şi Transporturi din cadrul aceleiaşi universităţi, iar de luna trecută este membru al Guvernului PSD-ALDE, în Cabinetul Dăncilă.