La iniţiativa asociaţiei Bihor West Proffesional, înfiinţată de Consiliul Judeţean Bihor, şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu acelaşi CJ Bihor şi cu companiile orădene Auto Bara, Drumuri Orăşeneşti, Selina, Modular Building Solutions, Faist Metalworking, trei localităţi din judeţ vor fi vizitate săptămâna viitoare de o caravană care şi-a propus să prezinte oferta educaţională a şcolilor profesionale din Bihor pentru următorul an de învăţământ, 2019-2020.

"Timp de trei zile, între orele 09-13, la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cadea, pe 10 aprilie, Liceul Tehnologic Alexandru Roman din Aleşd – 11 aprilie şi în sala de sport din Beiuş - 12 aprilie, toţi elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a din judeţul Bihor sunt aşteptaţi să se pună la curent cu oferta educaţională pentru învăţământul profesional în sistem dual", se arată într-un comunicat al asociaţiei Bihor West Proffesional.

Potrivit informării, elevii şcolilor profesionale vor beneficia de o bursă lunară de minimum 400 lei, din care 200 lei de la bugetul de stat şi minimum 200 lei de la firma cu care elevul va încheia un contract de practică profesională.

Unităţile de învăţământ profesional şi tehnic care vor avea în ofertă locuri la acest tip de învăţământ vor avea alături reprezentanţi ai firmelor mai sus-amintite, unde viitorii elevi de clasa a IX-a se vor putea pregăti din punct de vedere practic pe toată durata şcolarizării, în condiţii reale de muncă, şi unde vor  avea oportunitatea să opteze pentru un loc de muncă după finalizarea studiilor.

"Unităţile de învăţământ gimnazial şi unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional şi învăţământul dual vor furniza toate informaţiile de care absolvenţii de gimnaziu vor avea nevoie pentru înscrierea pe locurile disponibile în anul şcolar 2019-2020", au mai transmis reprezentanţii Bihor West Proffesional.