O persoană a murit, duminică seară, în urma unui grav accident produs pe DN1, în localitatea bihoreană Borod, după ce şoferul unui TIR ar fi încercat să evite impactul cu o altă maşină.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, a fost coliziune frontală între un autoturism şi un autocamion, "din cauza pătrunderii pe contrasens a acestuia din urmă, care a încercat să evite impactul cu un alt autoturism, ce frânase brusc în faţa sa".

"Autocamionul s-a răsturnat pe carosabil şi blochează ambele sensuri de mers", arată informarea.

Potrivit aceleiaşi surse, la faţa locului se află "ambulanţa, în vederea acordării de îngrijiri medicale necesare şi echipaje de poliţie, pentru efectuarea cercetării locului faptei şi dirijarea circulaţiei pe un drum comunal din apropiere".

Şoferul maşinii mici a rămas prins între fiare, inconştient şi, în ciuda eforturilor medicilor de la Ambulanţă, care l-au resuscitat, nu a mai putut fi salvat.

Comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a precizat pentru BIHOREANUL că accidentul a fost anunţat prin 112 la ora 18.37 şi s-a soldat cu decesul şoferului maşinii mici. 

"Traficul rutier este deocamdată blocat şi deviat pe la Bratca şi Tileagd", a mai precizat Alina Dinu.

UPDATE: 

Potrivit comisarului Alina Dinu, circulația în zonă a fost reluată în jurul orei 20.40.

Centrul INFOTRAFIC menționează că „valorile de trafic sunt ridicate în prezent pe sensul de mers Bucea - Borod”.