Două noi avalanşe s-au produs în judeţul Bihor. După ce DN 75, în zona Băiţa, a fost blocat mai bine de două ore, miercuri dimineaţă, acelaşi drum a fost acoperit de zăpadă şi în zona Vârtop.

"Pe DN 75, în zona Vârtop, judeţul Bihor, s-a produs o avalanşă ca urmare a creşterii temperaturilor, iar zăpada căzută pe carosabil blochează ambele sensuri de mers. Nu au rezultat victime sau daune materiale, iar în prezent se încearcă remedierea problemei şi degajarea drumului de către autorităţi", se arată într-un mesaj al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit Jandarmeriei Bihor, care a postat şi imagini de la locul intervenţiei, în zonă s-au produs de fapt două avalanşe.

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a precizat BIHOREANULUI că avalanşele s-au produs pe DN 75, între Vârtop şi Băiţa, la kilometrul 23. Aceasta a mai spus că, date fiind condiţiile meteo şi de relief, "a fost prealertată staţia de pompieri Ştei, inclusiv personalul din tura liberă, pentru a putea interveni operativ în cazul în care vor exista victime".

Fiţi cu băgare de seamă, deci, în special dacă treceţi prin zonele montane. Din cauza temperaturilor care au urcat în ultima perioadă, asemenea situaţii s-ar putea repeta şi în alte zone.

La ora transmiterii acestei ştiri, se acţionează pentru deblocarea drumului.

Conform informaţiilor disponibile pe grupul de Facebook Infotrafic Bihor, şi drumul în zona Damiş este blocat din cauza zăpezii.

UPDATE:

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, la ora 9.30 s-a reluat circulaţia, pe un singur sens, alternativ, în zona producerii avalanşei. 

"Avem în continuare echipaje de poliţie rutieră şi ordine publică atât acolo, cât şi pe traseu, pentru dirijarea traficului", a precizat Alina Dinu.

Se estimează că în jurul orei 10.30, adică ”în aproximativ 45-60 de minute traficul să fie reluat, în condiţii normale”, după cum arată un mesaj al Centrului Infotrafic.

Vezi mai jos cum arată zona într-un reportaj Digi24 Oradea!