Un bărbat în vârstă de 31 de ani, născut în Beiuş, cu domiciliul în Buzău şi rezidenţă în Marea Britanie, a fost prins, joi seara, în timp ce încerca să intre în ţară pe la frontiera Borş la volanul unui Range Rover furat din Marea Britanie. Valoarea estimată a maşinii este de 25.000 de euro.

"În data de 16 mai a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român, T.G., în vârstă de 31 de ani, conducând un autoturism marca LAND ROVER, înmatriculat în Marea Britanie", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru maşina, model Range Rover, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Marea Britanie.

"În urma analizei de risc cu privire la traficul internaţional cu autoturisme furate, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit autovehiculului, în urma cărora au constatat că seria de caroserie poansonată nu prezintă elementele de formă şi fond ale fabricantului, existând suspiciuni de contrafacere. De asemenea, în urma verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că mijlocul de transport figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie", se mai arată în comunicat.

Potrivit informării, şoferul a susţinut în faţa poliţiştilor că a cumpărat maşina în urmă cu trei zile din Marea Britanie, de la un cetăţean englez, plătind suma de 18.500 de lire sterline.

Mai mult, omul a spus că nu ştia că autoturismul se află în atenţia autorităţilor.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

UPDATE: Şoferul spune că n-a avut nicio implicare

În urma publicării acestei ştiri, şoferul maşinii, Gabriel T., a contactat BIHOREANUL dorind să facă precizări pe marginea informării transmise de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Acesta a arătat că, de fapt, a cumpărat maşina în urmă cu trei luni, în luna februarie, şi nu acum 3 zile, aşa cum au transmis reprezentanţii ITPF Oradea. De altfel, șoferul a transmis pe adresa de mail a redacţiei și contractul de vânzare-cumpărare a mașinii, care îi atestă spusele.

Şoferul susține că a cumpărat maşina de la un dealer din Marea Britanie, că nu a ştiut că maşina are probleme, ba mai mult că, de fapt, singurele neconcordanţe referitoare la seriile maşinii ar fi la computerul de bord.

Tot el a afirmat că a aflat abia la intrarea în ţară că maşina sa este căutată pentru confiscare în Marea Britanie, precizând, însă, că este căutată din 2014 şi nu de acum.