Consiliul Judeţean a anunţat miercuri că în urma ninsorilor din noaptea precedentă, niciun drum județean din Bihor nu a rămas blocat de ninsoare.

Potrivit unui comunicat, companiile responsabile cu deszăpezirea au acţionat cu utilajele din dotare în toate zonele judeţului, cu precădere în unele localităţi în care s-au înregistrat ninsori mai puternice.

Utilajele au acţionat inclusiv pe parcursul zilei, în zonele în care au fost probleme deosebite. La ora prânzului, se acţiona în continuare pe raza localităţilor Şimian şi Telechiu, "unde au fost cele mai mari probleme".

"La această oră nu există drum închis sau nepracticabil", arată informarea CJ.

Totuşi, din cauza zăpezii, unele autobuze au ajuns cu întârziere la destinaţii, în cursul zilei de miercuri.

De precizat că deszăpezirea drumurilor judeţene din Bihor a fost împărţită în cinci zone de intervenţie: Marghita – operator (societatea care execută contractul de deszăpezire) - S.C. Săgeata Prod S.R.L. Suplacu de Barcău; Zona Tinca – operator S.C. Extract Com S.R.L. Salonta; Zona Oradea – operator S.C. Dumexim S.R.L. Oradea; Zona Beiuş – operator S.C. Drumuri Bihor S.A. şi Zona Aleşd – operator S.C. Carier S.R.L. Marghita.