"După repetate vizite la Bucureşti pentru susţinerea finanţării DN 76 Oradea - Deva, azi (n.n. 17 aprilie), preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa a primit vestea că lucrările se reiau în scurt timp", anunţă un comunicat tranmsis miercuri după amiază de Consiliul Judeţean Bihor.

"Conducerea CNADR (n.n. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) ne-a confirmat că lucrările la DN 76 au primit finanţare integrală, constructorii urmând a fi contactaţi cât de curând", a declarat Cornel Popa, potrivit comunicatului CJ.

Conform documentului, tot miercuri, şeful CJ a aflat că "proiectele pentru centurile Aleşd Sud şi Aleşd Nord vor fi publicate pe SEAP, primind toate aprobările pentru iniţierea licitaţiilor". "Îmi doresc foarte mult să văd terminate centurile Beiuş-Ştei-Vaşcău şi cele ale Aleşdului, proiecte la care lucrez încontinuu din anul 2006", a spus Cornel Popa.

Pe de altă parte, conform aceleiaşi surse, Consiliul Judeţean Bihor a trimis, în această săptămână, la Bucureşti, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea investiţiei "Varianta de ocolire Ştei", adică centura Beiuş-Ştei-Vaşcău, care va avea o lungime de aproximativ 27 km. "Pe baza acestei note, CNADR a construit fişa proiectului, ce se trimite la Bruxelles. În 23-24 aprilie se va duce "bătălia" finală pentru acest proiect, când CNADR îl va susţine în faţa reprezentanţilor Comisiei Europene sosiţi la Bucureşti", se mai susţine în comunicatul CJ.

Anunţul CJ de miercuri, este, totuşi, surprinzător, mai ales în ce priveşte lucrările la DN76 Oradea - Deva (Oradea - Beiuş), deoarece, aşa cum BIHOREANUL a arătat în cel mai recent număr, CNADNR a alocat, anul acesta, zero lei pentru lucrări. Ziarul nostru a arătat că banii împrumutaţi pentru reabilitare de la Banca Europeană de Investiţii încă din 2008 au fost blocaţi patru ani de guvernele Boc, care n-au reuşit să înceapă lucrările, iar acum de FMI, care interzice folosirea creditului din motive de deficit bugetar.

Detalii despre acest subiect, citiţi joi, în articolul "Drumul Oradea-Beiuş-Bruxelles: CNADNR a alocat pentru repararea DN 76 Oradea-Beiuş suma de 0 lei!"