Pentru că temperaturile sunt mai ridicate, iar pe malurile râurilor apar tot mai mulţi pescari, jandarmii bihoreni au ieşit, sâmbătă, într-o acţiune de combatere a braconajului piscicol. Acţiunea s-a derulat împreună cu angajaţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Bihor.

"Pe timpul acţiunii au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.800 lei, conform O.U.G.  nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. De asemenea, 4 permise de pescuit au fost ridicate pe o perioadă de 90 de zile", se arată într-un comunicat transmis luni de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor.

Unul dintre pescarii ilegalişti a fost prins în Sântion, pe malul drept al Crişului Repede, folosind două plase monofilament de câte 3 metri lungime fiecare. "Orădeanul de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional pentru 3 fapte, cu amenzi în valoare totală de 1.700 de lei. Acesta a pescuit în zona de protecţie a resursei acvatice vii, folosind plasă monofilament şi nu avea permis de pescuit în habitatele piscicole naturale. Plasele monofilament au fost confiscate", a transmis IJJ Bihor.

Tot în Sântion a fost prins un bărbat care avea reţinut un peşte din specia clean, dar sub dimensiunea minimă legală. El a fost amendat cu 300 de lei, pentru că a pescuit în zona de protecţie a resursei acvatice vii peşti sub dimensiunile minime legale. De asemenea,a rămas fără permis de pescuit pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte contravenţii au fost constatate în Sântandrei, unde doi bărbaţi au fost sancţionaţi pentru că pescuiau în zona de protecţie a resursei acvatice vii. Fiecare a primit câte o amendă de 600 lei, iar permisele de pescuit le-au fost ridicate pentru o perioadă de 90 de zile.

În fine, cea de-a cincea amendă, de 600 de lei, a fost dată unui bărbat care pescuia în comuna Sânicolau Român, în zona de protecţie a resursei acvatice vii. Şi el a rămas fără permis pentru o perioadă de 90 de zile.