Aproape 50 de metri cubi de lemne de foc, expediate fără documente legale, au fost confiscate valoric de poliţiştii bihoreni de la o firmă din Şinteu. Poliţiştii au ridicat, de asemenea, şi 14 metri cubi de cherestea de molid şi lemne de foc fără documente legale.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliţia Bihor, prima descoperire, de la Şinteu, a fost făcută marţi, de poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în urma unui control.

Aceştia au constatat că reprezentanţii firmei au expediat, în perioada 10– 23 iulie 2019, 49,29 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără provenienţă legală (foto). "Societatea comercială respectivă a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar materialul lemnos expediat fără documente legale, în valoare de 7.886,4 lei, a fost confiscat valoric", arată comunicatul.

În aceeaşi zi, şi poliţiştii din Ştei au făcut o captură în trafic, la ora 8.50, pe D.N. 76, la intersecţia cu drumul spre Sârbeşti. Un bărbat de 40 de ani din Beiuş a fost oprit în timp ce transporta cu o autoutilitară 10,93 metri cubi de cherestea - grinzi de molid, având avizul de însoţire expirat. "Materialul lemnos, în valoare de 6.984,27 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia Ocolului Silvic Sudrigiu. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010 rep., cu amendă în valoare de 3.000 de lei", arată comunicatul.

Tot în trafic a fost depistat, marţi, şi un bărbat de 44 de ani din Biharia, prins că transporta cu o autoutilitară 3,40 metri cubi de lemne de foc, de esenţă fag, fără documente legale de provenienţă (foto).

Și acest material a fost ridicat, iar bărbatul a fost amendat cu 455 de lei.