Un bărbat în vârstă de 41 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Târgu Mureş, a încercat să-i păcălească, marţi, pe poliţiştii de frontieră de la Salonta, prezentându-le, la intrarea în ţară din Ungaria, acte false de Slovacia.

Omul s-a prezentat la control la volanul unei maşini înmatriculate în România, însă le-a dat poliţiştilor, pe lângă documentele de identitate, şi un permis de conducere şi un permis de şedere cu însemnele autorităţilor din Slovacia.

"Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Lucrătorii noştri au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere", a transmis, miercuri, comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Cu îndrăzneală, bărbatul a susţinut că nu ştia că respectivele acte sunt false, dar a recunoscut că le-a cumpărat din Slovacia cu 500 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi uz de fals.