Tribunalul Bihor a decis, miercuri, suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean prin care Călin Puia, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a fost detaşat ca şef serviciu la Evidenţa Persoanelor.

Deşi poate fi atacată cu recurs, decizia în acest caz este executorie, deci Călin Puia - demascat recent de preşedintele Pásztor Sándor ca responsabil pentru mai multe nereguli pe bani publici - se va putea întoarce la şefia DGASPC. Recursul se poate face în termen de 5 zile de la comunicare.

"Probabil s-a găsit o problemă procedurală pentru că, altfel, detaşarea este un act normal într-o instituţie. Vom vedea exact când vom primi comunicarea", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele CJ, Pásztor Sándor.

Acesta a mai precizat că, având în vedere neregulile care s-au descoperit în activitatea DGASPC Bihor, conducerea Consiliului Judeţean nu-l "agreează" pe Călin Puia la cârma instituţiei. "Vom găsi o altă soluţie, dacă va fi cazul. Dacă se întoarce la lucru, măcar îi vom putea pune nişte întrebări, căci acum nu ne întâlnim cu dânsul, fiindcă este în concediu medical", a precizat Pásztor.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, şeful CJ Bihor a afirmat că directorul DGASPC ar fi în spatele mai multor nereguli descoperite la nivelul instituţiei.

Între acestea se numără faptul că şi-a aprobat participarea la un curs postuniversitar în valoare de 9200 de lei la Bucureşti din bani publici, deşi acest lucru nu este legal, a plătit sume mari unei firme – reprezentată de soţul unei şefe de Centru de Plasament - pentru camere de supraveghere şi sisteme antiincendiu deşi susţinea în acte oficiale că instituţia nu mai are fonduri şi a încheiat contracte pe bandă rulantă cu aceeaşi firmă, una care - în 2016 - şi-a format întreaga cifră de afaceri din sumele primite de la DGASPC Bihor.

De asemenea, Pásztor a spus că, deşi e în concediu medical de când a fost mutat din funcţie, Puia participă la partide de vânătoare şi la evenimente culturale.

Citeşte şi: 

Consiliul Judeţean a respins plângerea prealabilă a şefului DGASPC, Călin Puia

Pásztor îl demască pe Puia: Şeful DGASPC merge la vânătoare în concediu medical, şi-a plătit din bani publici un curs de 9.000 lei şi a dat contracte pe bandă rulantă unei firme