Numărul persoanelor aflate în carantină în Bihor a crescut la 380, potrivit unei informări transmise, vineri dimineaţa, de dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Aceştia sunt cazaţi în 3 centre de carantină, sub paza jandarmilor. 

"În judeţul Bihor, azi 3.04.2020 ora 8,30, există 380 persoane carantinate, 2572 persoane autoizolate la domiciliu şi 2 persoane vindecate", a transmis dr. Ţîrţ. Joi dimineaţa, în carantină se aflau 303 persoane. 

În carantină instituţionalizată intră toate persoanele care ajung în ţară din ţăriile considerate "zone roşii". Joi, lista acestora a fost actualizată, astfel că, în prezent, toţi cei care vin din Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia intră în carantină în România. 

De joi dimineaţa, de la ora 8, până vineri dimineaţa, la aceeaşi oră, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au făcut mai multe misiuni pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în Bihor, a transmis DSP.

Între altele, aceştia au dat 184 de amenzi în valoare totală de 297.750 lei "pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă", inclusiv pentru cei care au ieşit din case fără motiv şi fără declaraţie. 

De asemenea, poliţiştii i-au verificat pe cei aflaţi în izolare la domiciliu, ieşind în 2436 astfel de misiuni. 

Echipajele de poliţie au însoţit, totodată, 11 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare, precum şi o misiune de transport persoane către spaţiile de carantină desemnate. 

Jandarmii bihoreni au însoţit 22 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 3 centre de carantină active, a mai transmis DSP Bihor. 

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat 2 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. Angajaţii ISU Crişana au desfăşurat şi misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş, precum şi de dezinfecţie a corturilor amplasate în Piaţa 100.