Un bătrân de 85 de ani din satul bihorean Poietari (comuna Pocola), în care, din pricina numărului mic de locuitori, nu s-a amenajat nicio secţie de votare, a dat un exemplu de civism.

Nea Vasile a mers la cea mai apropiată secţie, aflată la 5 kilometri distanţă, în Pocola, cu un şofer care l-a luat de pe drum. Mai mult, octagenarul s-a arătat dispus să se întoarcă acasă chiar şi pe jos, convins că efortul de a vota pentru "mama Românie" este important.

Gestul bărbatului a fost povestit pe Facebook de Aurelia Dumiter, o membră în secţia de votare din Pocola, care s-a arătat impresionată de "bunicii" care au mers la vot de dimineaţă, indiferent de cât de bătrâni sunt sau de cât de greu se mişcă.

"Dintre toţi, nea Vasile a fost prezenţa care ne-a înseninat dimineaţa ploioasă de noiembrie. E născut în 1934, a venit să voteze de la 5 km, cu "ocazie". Nu ştie cu ce se va întoarce acasă. Dacă are noroc, îl ia cineva cu maşina, dacă nu, până diseară ajunge pe jos, ajutat de cârja lui", a relatat Aurelia Dumiter.

Aceasta a mai scris că, după ce a votat şi şi-a băgat buletinul de vot în urnă, nea Vasile şi-a făcut semnul crucii şi a recitat pentru cei prezenţi o poezie patriotică, despre "mama Românie". Apoi, bătrânul a spus că speră că va vota şi la următoarele alegeri prezidenţiale, de peste 5 ani.

Exemplul bătrânului ar trebui să fie, în opinia lui Dumiter, un motiv de mobilizare pentru tinerii ţării, în ziua alegerilor prezidenţiale.