Noi imagini aeriene, filmate joi de doi membri ai aeroclubului Kingsland Ineu, Lovas Ferenc şi Marius Oniţa, aflaţi la bordul unui avion ultrauşor, arată detalii ale operaţiunilor de asfaltare ce au loc pe şantierul Autostrăzii Transilvania din Bihor, între Biharia şi frontiera româno-maghiară.

La trei zile după ultima vizită a ministrului Transporturilor, pe şantier se lucra cu spor, semn că mobilizarea nu este doar una de imagine. „Am survolat zona puţin după ora 18 şi am constatat că se lucra din plin”, a mărturisit BIHOREANULUI Lovas Ferenc, proprietarul avionului Zenair CH 601 XL.

După cum se ştie, pentru a patra oară în acest an şi probabil utlima oară în această calitate oficială, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a vizitat marţi şantierul subsecţiunii 3C3 Biharia - Borş, de doar 5,35 kilometri lungime, a Autostrăzii Transilvania. Demnitarul a lăudat prestaţia asocierii de firme Trameco Bihor - Vahostav SK (Slovacia) - East Water Drillings (Bucureşti), care săptămâna trecută au început asfaltarea.

Atât Cuc, cât şi proprietarul grupului Selina – Tramec, Beniamin Rus, au declarat cu acest prilej că muncitorii români vor termina înaintea vecinilor maghiari porţiunea din apropierea frontierei. "Am făcut un efort ca să fim în linie (n.r. – cu constructorii din partea maghiară). În acest moment putem spune că suntem un pic în faţă. Suntem în măsură să spunem că vom finaliza înainte de sfârşitul anului”, a declarat Rus.