În pregătirea pentru campania electorală, social-democraţii vor să se facă auziţi pe cât mai multe canale. Toţi liderii de organizaţii PSD din ţară au fost "somaţi" de conducerea centrală să ţină conferinţe de presă săptămânal, iar Ioan Mang s-a conformat.

În fiecare vineri, de la ora 12, şeful PSD Bihor se află la sediul organizaţiei din Parcul 1 Decembrie, pentru aşa-zise declaraţii politice. Săptămâna trecută, Mang a vorbit despre pactul pentru bunăstarea românilor, iniţiat de PSD, iar vinerea aceasta a venit rândul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie.

Timp de 15 minute, Mang a comentat această moţiune, adesea citind de pe nişte foi ceea ce avea de spus. PSD-istul a spus că textul moţiunii "nu conţine decât acuze fără dovadă", că "românii nu au nevoie de acest circ", că "moţiunea nu ţine nici de cald, nici de frig" şi că partidele din opoziţie nu au spus ce planuri au, dacă doboară Guvernul PSD.

Totuşi, Mang a "prefaţat" viitorul românilor, în acest scenariu: pensiile şi salariile bugetarilor ar fi tăiate. "De ce fac cei din opoziţie aceste lucruri? Pentru că îi urăsc pe bugetari şi pe pensionari. Şi al doilea motiv este că nu sunt în stare să guverneze România", a declarat Mang.

În final, însă, şeful PSD Bihor şi-a arătat convingerea că moţiunea nu va trece şi că partidele din opoziţie nu vor aduna suficiente voturi în plen, chiar dacă au strâns semnăturile necesare. La fel s-a întâmplat cu moţiunea din iunie, a precizat Mang, când PNL a avut mai puţine voturi decât semnături.

"Parlamentarii PSD Bihor, am discutat cu fiecare, nici unul nu va vota moţiunea şi am încredere totală în ei", a declarat şeful organizaţiei.