Festivităţile organizate de Jobbik cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni la Biharia s-au lăsat cu incidente. Însă nu de tip naţionalist, ci... rutiere.

În timp ce "armata" susţinătorilor Jobbik aştepta în faţa bisericii reformate, să pornească într-o mini-procesiune spre mormântul lui Gaspar Andras, unul dintre cei care urmau să participe la eveniment a provocat un accident.

Un tânăr de 29 de ani, care venise tocmai din Cluj şi conducea un Opel, a virat stânga fără să se asigure şi a intrat într-o Dacie.

"Accidentul rutier s-a petrecut în jurul orei 14.10, în localitatea Biharia, pe DN19, la intersecţia cu strada Szent Peter, când un tânăr de 29 de ani din Cluj, în timp ce conducea un autoturism dinspre Oradea a virat stânga fără să se asigure corespunzător. Astfel, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un orădean de 70 de ani, care circula din sens opus", a precizat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Deşi nu a recunoscut şi s-a ferit de presă, şoferul de 29 de ani face parte din gruparea extremistă Asociaţia Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate, mesaj care se găsea de altfel, în limba maghiară, şi pe hainele celor care îl însoţeau.

"În urma accidentului rutier un bărbat de 34 de ani din Oradea, aflat în autoturismul Dacia a suferit leziuni uşoare pentru care a căror investigaţii a fost transportat la spital", a mai spus Dinu.