După ce în urmă cu doi ani lansa încrezător restaurantul MEATic la Oradea, cunoscutul bucătar, jurnalist şi blogger culinar Adi Hădean, fost jurat al emisiunii MasterChef de la Pro Tv, a anunţat, subit, pe pagina sa de Facebook, că renunţă la proiect.

"Unele lucruri ţin mai mult, altele mai puţin, şi cu siguranţă fiecare acţiune a noastră are un timp în care se manifestă plenar, apoi, din varii motive, se stinge şi rămâne în ecouri până o înghite timpul cu totul. Întocmai e şi cazul proiectului Meatic de la Oradea, în care am pus cantităţi enorme de energie din mai 2017 până azi, când am decis să opresc acest flux de energie plecat dinspre mine către o întreprindere a cărei miză n-o mai văd", a scris Hădean.

Acesta a refuzat să expună public motivele care au stat la baza gestului său "întrucât am considerat că rufele se spală-n casă oricât ar fi de curate ori ba", de unde se poate deduce totuşi că au existat anumite neînţelegeri cu asociaţii orădeni.

"Cert e că de azi înainte nu mai am nicio legătură cu restaurantul de pe Delavrancea 3, alta decât o mare recunoştinţă faţă de zecile de bucătari, ospătari, oameni de serviciu, spălători de vase, şoferi, responsabili cu aprovizionarea, faţă de sutele de furnizori şi zecile de mii de clienţi care au contribuit la realizarea unui restaurant viabil, cu şanse bune la excelenţă în viitor. Eu pun punct aici. Nu regret nimic. #loveallfeedall", şi-a încheiat el postarea.

Adrian Hădean a lansat MEATic la începutul lunii mai 2017, în locul fostului restaurant Graf, cu al cărui proprietar, de altfel, Florin Portelechi (asociat în grupul Technova), apare potrivit Registrului Comerţului, şi asociat, 50-50%, în firma Spotlite, deținătoarea localului.

"M-am întâlnit cu proprietarii acestui spaţiu, am şi colaborat cu ei în trecut, am aflat că era disponibil după ce Graf a fost închis şi am decis să fac acest restaurant. Ideea era veche în capul meu, nu neapărat pentru Oradea, dar mi-am zis de ce nu?", a mărturisit Adi Hădean la un mic festin cu foştii colegi din presă invitaţi la MEATic cu o seară înaintea deschiderii pentru marele public.

"Până la urmă ştiu oraşul acesta, am locuit aici 7 ani şi cred că o să iasă o treabă bună. Vreau să fac o mâncare bună, simplă, pe care oamenii s-o înţeleagă uşor. Pentru mine secretul unei bucătării bune e, cum a zis unul, s-o pun pe mă-sa în farfurie. Sună nasol în aparenţă, dar chiar aşa cred...", mărturisea chef Hădean.

Conceptul MEATic era anunţat ca fiind contrar conceptului de fast-food, adică în jurul celui de bucătărie "tihnită", unde - de pildă - preparatele din carne pot sta la foc mic chiar şi 14 ore.