Poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit, joi după amiază, într-o autoutilitară care transporta şi alte mărfuri, circa 11.400 de pachete de ţigări pentru care şoferul, un tânăr român în vârstă de 21 de ani, nu avea documente de provenienţă.

Din imaginile publicate de Poliţia de Frontieră se vede că ţigările sunt marca Marlboro, având imprimate mesaje de avertizare cu privire la efectele fumatului scrise în limba engleză. Tânărul voia să iasă din ţară cu încărcătura.

"În data de 08.08.2019, în jurul orei 16.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român  R.V., în vârstă de 21 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Ford Transit, înmatriculate în România. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă al autoutilitarei, ascunsă sub cutii de carton sigilate, disimulată printre alte mărfuri, cantitatea de 11.400 pachete cu ţigări, de diferite mărci, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă", a transmis printr-un comunicat comisarul şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 183.744 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.