Un incendiu a izbucnit, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.40. la un adăpost de animale din satul bihorean Cheşereu, comuna Cherechiu. Din fericire, pompierii au reuşit să salveze cele 17 animale, înainte ca focul ori fumul să le omoare.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, echipajele de pompieri din Săcuieni au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga construcţie şi la clădirea învecinată. De asemenea, au ventilat adăpostul, prevenind intoxicarea cu fum a animalelor. În adăpost se aflau un cal, 8 capre şi 8 porci.

"Au ars circa 80 de metri pătraţi din acoperişul construit pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, circa 20% (aproximativ 70 de metri pătraţi) pereţi din plăci de OSB, două uşi din lemn şi circa două tone de paie şi fân", se arată în comunicatul ISU.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, pompierii au stabilit că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de jar sau scântei purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile. 

Pe de altă parte, duminică, pompierii din cadrul Detaşamentului Marghita şi Detaşamentului 1 Oradea au acţionat pentru degajarea unui copac doborât de vântul puternic pe DN19 E, în localitatea Satu Barbă, comuna Abram, respectiv pentru înlăturarea unui stâlp de telefonie căzut pe carosabil, în localitatea Sântandrei.