Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a anunţat joi, printr-un comunicat, că în cursul acestei săptămâni a avut la Bucureşti "întrevederi cu scopul de a promova şi susţine mai multe proiecte pentru judeţ".

Ca urmare a unei întâlniri cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, Mihaiu arată că "s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări de consolidare la alunecarea de teren de pe DN76, între Criştioru de Jos şi Vârfuri".

Potrivit informării, contractul a fost semnat miercuri, 13 martie, cu asocierea de firme Dacia Faber SRL (din Cluj) şi Total Construct SRL (din Timişoara), pentru preţul de 1,480 milioane lei fără TVA.

Proiectul trebuie realizat în patru luni, în prima etapă urmând să se facă punerea în siguranţă a porţiunii de drum afectate, iar în a doua să fie executate lucrări de consolidare cu coloane forate în adâncime, perioada de garanţie fiind de 3 ani.

De asemenea, adaugă prefectul, "din discuţiile avute putem avea perspectiva faptului că pentru tronsonul de drum Ştei - Vârfuri va fi reluată procedura de licitaţie pentru lucrările rămase de executat, lucrarea urmând a fi urcată pe SICAP (n.r. - Sistemul Informatic centralizat de Achiziţii Publice) cel târziu în luna aprilie".

Pe de altă parte, prefectul spune că a înaintat CNAIR propunerea de realizare a unei piste pentru biciclişti între Oradea şi Sânmartin, aceasta fiind "acceptată" şi "urmând a fi executată odată cu finalizarea lucrărilor pe respectiva porţiune de drum".