Poliţiştii din Salonta au prins în flagrant un bărbat care, acoperit cu o cagulă, spărsese uşa unui cabinet medical şi încerca să sustragă bunuri aflate în imobil. După ce unul dintre poliţişti l-a somat şi a tras focuri în plan vertical, hoţul nu s-a domolit, ci din contră a pornit înspre omul legii, aşadar acesta din urmă l-a împuşcat în gleznă.

"Sâmbătă, 21 decembrie a.c., la ora 22.10, poliţişti rutieri care formau patrula de serviciu din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta au depistat, în flagrant delict, în incinta sediului unei societăţi comerciale din Salonta în care funcţionează un cabinet medical, un bărbat care avea faţa acoperită cu o cagulă şi care încerca să sustragă bunuri, uşa de acces în imobil având geamul spart", se arată într-un comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.

Potrivit informării, unul dintre agenţii de poliţie rutieră l-a somat pe hoţ şi a tras două focuri de armă în plan vertical, "însă bărbatul nu s-a supus somaţiilor poliţistului şi s-a îndreptat înspre el". "În consecinţă, poliţistul l-a somat din nou pe bărbat, iar apoi a executat un foc de armă în direcţia acestuia", au mai transmis reprezentanţii IPJ Bihor.

Hoţul a fost apoi încătuşat şi identificat de poliţiştii salontani ca fiind un bărbat de 50 de ani, din Salonta.

"În urma uzului de armă, bărbatul a suferit o plagă împuşcată la nivelul gleznei piciorului drept, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital. Leziunile suferite nu i-au pus în pericol viaţa", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Cercetările în acest caz continuă, fiind făcute de poliţiştii din Salonta coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.