Direcţia de Sănătate Publică Bihor a comunicat, sâmbătă dimineaţă, o nouă situaţie statistică privind infectările cu COVID-19 şi măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

Numărul bolnavilor cu noul coronavirus s-a menţinut la 5, aşa cum a fost şi vineri seară. De asemenea, s-a menţinut numărul persoanelor aflate în carantină, 74.

În schimb, potrivit comunicării, în judeţ a crescut numărul bihorenilor aflaţi în auto-izolare. Concret, sâmbătă la ora 9, 2.104 bihoreni sunt obligaţi să stea acasă şi să nu intre în contact cu alte persoane, cu 208 mai mulţi decât erau vineri la ora 15, ultima dată când au fost raportate astfel de date. Din cei 2.104, 1.153 sunt titulari ai chestionarilor aplicate în punctele de trecere a frontierei, iar 951 sunt rude ai acestora.

DSP Bihor a anunţat şi că 31 de persoane sunt internate în spital, la secţia de boli infecţioase. Vineri, erau 29 de bihoreni în spital.

În ultimele 24 de ore, DSP Bihor a mai primit rezultatele la 24 de teste făcute persoanelor suspecte, şi toate au fost negative.

Bolnavi în carantină

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit, vineri în Bihor s-au mai confirmat trei cazuri de COVID-19, numărul total al bolnavilor ridicându-se la 5.

Cei trei erau în carantină, pentru că au venit recent din Italia. Mai precis, este vorba despre un bărbat şi o femeie întorşi din Italia pe 13 martie, precum şi de un bărbat revenit tot din Italia după o zi, pe 14 martie.

Bihorenii bolnavi sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, iar Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă au mai fost în contact şi cu alte persoane.

UPDATE: Numărul celor izolaţi continuă să crească

 La ora 15, DSP Bihor a transmis o nouă raportare, anunţând că numărul bihorenilor auto-izolaţi a crescut la 2.228, din care 1.185 sunt titulari ai chestionarelor şi 1.043 aparţinători ai acestora. Numărul persoanelor aflate în carantină în judeţul nostru a rămas 74.

DSP Bihor nu a mai făcut nicio referire la numărul bihorenilor pentru care s-a confirmat îmbolnăvirea cu COVID-19. 

În schimb, instituţia a făcut câteva recomandări privind purtarea măştilor medicale, cerându-le bihorenilor să poarte o asemenea mască doar dacă îngrijesc persoane posibil infectate cu noul coronavirus ori dacă tuşesc sau strănută. "Măștile sunt eficiente doar când sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun", a mai transmis DSP Bihor. 

Sfaturi privind purtarea măştii medicale pot fi citite şi pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.

Citeşte pe această temă şi articolul"Încă trei diagnosticați cu coronavirus în Bihor. Familia primei orădence infectate este sănătoasă"