În urma incidentului din debutul conferinţei de presă susţinute la Oradea de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, filiala bihoreană a partidului a transmis, joi seară, precizări, arătând că protestatarii de la Oradea Civică au avut drept scop deranjarea conferinţei de presă şi cerându-şi scuze participanţilor la eveniment pentru disconfortul creat. De asemenea, SPP susţine că nu a fost implicat în scandal.

Comunicatul semnat de Departamentul de Comunicare al ALDE Bihor nu face referire în mod expres la vreo persoană. Scurt şi la obiect, politicienii susţin că "în sala de conferinţă le-a fost permis accesul tuturor jurnaliştilor pe baza legitimaţiei de presă", că "persoanele care au creat agitaţia şi întregul incident nu au putut prezenta la intrarea în sală o legitimaţie de presă şi nici nu au putut invoca o altă calitate pentru a participa la eveniment" şi că "scopul acestora, aşa cum s-a putut observa şi din comportament, a fost acela de a instiga şi a deranja conferinţa de presă", dar şi că "persoanele care au creat incidentul de la conferinţa de presă au fost invitate în repetate rânduri să părăsească incinta, însă au refuzat".

"Ne cerem scuze participanţilor la conferinţă şi persoanelor prezente în locaţia unde a avut loc evenimentul ALDE pentru disconfortul creat", arată comunicatul ALDE Bihor.

Şi reprezentanţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază au reacţionat, susţinând că angajaţii SPP nu a avut nicio implicare în evacuarea protestatarilor de la Asociaţia "Oradea Civică" din sală. "Noi am asigurat protecţie pentru Tăriceanu, dar ofiţerii au fost lângă preşedintele ALDE, în sală nu au intrat în altercaţii", au precizat surse din conducerea SPP pentru Adevărul.

Precizările vin în contextul incidentului violent petrecut la conferinţa de presă convocată, la hotelul DoubleTree By Hilton din Oradea, de preşedintele ALDE, totodată preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Doi membri ai Asociaţiei Oradea Civică au fost luaţi pe sus şi scoşi din sală, iar reporterul BIHOREANULUI care a filmat scena a fost bruscat şi i s-a interzis accesul în sală.

Pe imaginile filmate de ziarista Mădălina Sim se vede cum cei doi membri ai ONG-ului, Sebastian Duma şi Cosmin Bursaşiu, cunoscuţi opozanţi ai actualei coaliţii guvernamentale, care doreau să pătrundă la conferinţa de presă a liderului ALDE, au fost interceptaţi de indivizi în costume care păreau să facă parte din dispozitivul de protecţie şi pază al lui Tăriceanu ori dintre agenţii de pază ai hotelului.

Bodyguarzii i-au împins pe cei doi afară, cu smuceli şi gesturi ferme, iar unul dintre ei a împins-o şi a lovit-o peste mână pe ziarista care filma scena, încercând să-i smulgă telefonul. "Luaţi-i, mă, telefonul!", a strigat unul dintre membrii staff-ului şefului ALDE.

În busculadă, Mădălina Sim a fost zgăriată la mână. În continuare, jurnalistei i-a fost interzis accesul în sala în care debutase deja conferinţa de presă a şefului ALDE şi unde, de altfel, ea îşi lăsase lucrurile, inclusiv legitimaţia de presă.