La trei zile după ce managerul Spitalului Municipal din Oradea, Dacian Foncea, a anunţat că vrea să desfiinţeze cele 25 de posturi de asistent şef de secţie din subordine pe motiv că legislaţia nu reglementează existenţa acestor funcţii, ci doar a celei de asistent şef la nivel de spital (director de îngrijiri) pentru unităţile cu peste 400 de paturi, Biroul Executiv al filialei Sanitas Bihor îl contrazice, arătând că, dimpotrivă, Legea sănătăţii prevede aceste posturi, Legea salarizării indică şi cum trebuie ele remunerate, iar un Ordin de ministru le atribuie sarcini precise fără îndeplinirea cărora spitalul nu poate fi acreditat.

Recurs la lege

Printr-un comunicat intitulat „punct de vedere”, conducerea judeţeană a Sanitas precizează că „funcţia de asistent medical şef este reglementată de actuala legislaţie în cuprinsul Legii nr. 95/2006 (n.r. – Legea privind reforma sănătăţii), unde la articolul 185 alin. 2 este individualizată ca funcţie de conducere: „În spitalele publice funcțiile de șef de secție, șef de laborator, asistent medical șef sunt funcții de conducere și vor putea fi ocupate numai de medici, biologi, chimiști și biochimiști sau, după caz, asistenți medicali, cu o vechime de cel puțin 5 ani în specialitatea respectivă””, arată sindicaliştii.

Comunicatul precizează că „rolul şi importanţa acestui post este stabilit expres de legiuitor prin multitudinea atribuţiilor prevăzute în fişa postului, iar eficienţa acestuia se reflectă în actul medical pe care unităţile spitaliceşti au obligaţia de a-l oferi permanent pacienţilor”.

De asemenea, Sanitas subliniază că „este de reţinut şi reglementarea legală cuprinsă în Legea nr. 153/2017 şi ulterior OUG nr. 41/2018 cu privire la salarizarea acestor funcţii de asistent medical şef din cadrul spitalelor publice”, adică faptul că aceste acte normative descriu remunerarea asistentului şef, ceea ce nu ar fi posibil dacă această funcţie nu ar fi legală.

Pe de altă parte, sindicaliştii invocă şi Ordinul nr. 388/2016 al ministrului Sănătăţii prin care Spitalul Municipal a primit acreditarea Autorităţii de Management al Calităţii în Sănătate, valabilă până în 13 iulie 2021 şi care „a analizat în cadrul acestei proceduri şi condiţiile necesare îngrijirilor medicale la nivel de secţie, care sunt atribuite prin lege asistenţilor medicali şefi, ceea ce denotă o dată în plus necesitatea menţinerii acestor functii de conducere, aşa cum sunt ele reglementate de Legea nr. 95/2006”.

În afara legii

Conducerea Sanitas Bihor califică “viziunea” managerului Dacian Foncea privind intenţia de desfiinţare a posturilor de asistent şef secţie ca fiind “în mod vădit nerealistă, total nejustificată legal şi real, care denotă necunoaşterea legislaţiei aplicabile domeniului sanitar”, criticând-o chiar dacă Foncea a susţinut că era „în acord” cu o casă de avocatură pe care a angajat-o după ce a desfiinţat, anul trecut, şi Serviciul Juridic al spitalului.

Sindicaliştii consideră că declaraţiile publice făcute de Foncea „sunt de natură a crea panică şi nesiguranţă în randul cadrelor medicale ce deţin aceste functii, dar în egală masură produc tensiuni şi se reflectă şi în activitatea celorlalţi angajaţi ai spitalului, efecte negative care pot determina scăderea eficienţei acestora şi calitatea actului medical”.

În finalul comunicatului, Sanitas Bihor îşi exprimă „speranţa” că afirmaţiile lui Foncea vor rămâne „doar în stadiul de intenţie”, mizând totodată şi pe sprijinul autorităţilor locale, în speţă a Primariei Oradea, dar şi a autorităţilor centrale”.

Legea, după Foncea

Intepretarea managerului Dacian Foncea - prima de acest gen în sistemul medical românesc - este aceea că funcţia de asistent medical şef prevăzută de articolul 185 al Legii 95/2006 (Legea sănătăţii) "se referă la funcţia de asistent medical şef pe unitate" în cazul spitalelor care au între 301 şi 399 paturi, în timp ce "pentru spitalele publice care au peste 400 paturi" actul normativ prevede funcţia de director de îngrijiri (adică asistent şef al spitalului).

"Nu se face niciunde vorbire de asistentul şef secţie ca funcţie distinctă de conducere, cu post administrativ normat la 8 ore de conducere", a arătat Fincea, subliniind că secţiile de spital ar trebui să aibă doar medici şefi de secţie, nu şi asistente şefe de secţie.

Potrivit managerului, alte acte legislative, referitoare la salarizarea personalului din spitalele publice, ar prevedea că postul de asistent şef pe spital (director de îngrijiri) face parte din categoria funcţiilor de conducere, "pe când asistentul medical şef de secţie are doar o indemnizaţie la salariul de bază aferent funcţiei de asistent medical principal".

Ciitţi pe aceeaşi temă: „Revoluția” Foncea: Managerul vrea să desfiinţeze posturile de asistente şefe de secţii de la Spitalul Municipal, pe motiv că... nu le prevede legea