O şoferiţă de 30 de ani din judeţul Alba s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prinsă de poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai în timp ce încerca să intre în ţară folosindu-se de un permis de conducere fals.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, descoperirea a fost făcută luni, la ora 17.15, când la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai, "s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o femeie, cetăţean român,  P.C.  în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW".

"La controlul specific, femeii i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Aceasta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals", arată comunicatul ITPF.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările, aflând, astfel, că şoferiţa nu avea permis de conducere.

"Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a obţinut permisul de conducere în Polonia", arată comunicatul.

Tânăra s-a ales acum cu dosar penal atât pentru conducere fără permis, cât şi pentru fals şi uz de fals.