Denisa Lăzău, o tânără de 25 de ani din Bihor, care suferea de mai bine de 12 ani de leucemie și pentru care colegii de la Facultatea de Medicină, familia și prietenii au lansat mai multe campanii de ajutorare, a pierdut lupta pentru viață, în cursul zilei de sâmbătă.

Tânăra, originară din Tulca și studentă în anul III la Medicină în Oradea, s-a stins într-un spital din Huston, Texas, MD Anderson Cancer Center, unde, alături de mama ei, plecase de câteva luni în speranța că medicina modernă o va ajuta să treacă peste această cumplită boală.

„Am nevoie în continuare de voi mai mult decât orice! Mă aflu în America de o luna deja și încă nu am reușit sa încep un tratament. Problemele financiare și birocratice mă țin pe loc. Problemele mele medicale evident avasează, nu am unde să mă întorc în ţară sau altundeva în Europa, am nevoie de un tratament aici, în plus starea mea fizică nu mai permite să mă întorc, motiv pentru care sunt blocată aici. Doresc prin acest mesaj să vă adunați în rugăciune și gânduri bune pentru a aduce Dumnezeu rezolvare cât mai repede situației. Vă mulțumesc în continuare tuturor celor ce mă susţineţi și îmi sunteți alături necondiționat! Multă sănătate tuturor! #Distribuiti”, scria Denisa pe Facebook, în luna iulie, plină de speranță.

Din păcate, însă, nu a fost să fie. Tatăl tinerei a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că fetița lui s-a stins, iar apropiații familiei au lansat o nouă campanie, de data aceasta pentru a-i repatria trupul. Mesajul a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare, apropiații făcând apel inclusiv la BIHOREANUL pentru a publica mesajul de ajutorare.

Cei care doresc să ajute pot să doneze orice sumă de bani inclusiv în conturile deschise în urmă cu câteva luni, în cadrul campaniei „Împreună pentru Denisa”.

BCR:

RON: RO44RNCB0661110970320001
EURO: RO17RNCB0661110970320002
USD: RO87RNCB0661110970320003

Titular cont: Lăzău Denisa Tatiana

COD SWIFT: RNCB RO BU