Încă un orădean a fost propulsat de Guvernul Orban într-o funcţie înaltă.

Eugen Cosma, fost angajat al Primăriei Oradea, la începutul anilor 2000, iar apoi al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Graniţa România-Ungaria (BRECO) Oradea, dar şi fost director executiv la Federaţia Patronilor Bihor, a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu rang de subsecretar de stat. Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial din 13 ianuarie.

„Deocamdată, nu ştiu să vă spun ce atribuţii voi avea. Încă e prea devreme să vă spun, abia azi (n.r. miercuri) a fost prima zi de muncă, dar încă nici nu am fost prezentat colegilor”, a declarat Cosma, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Absolvent de Teologie şi de Ştiinţe Politice, Eugen Cosma (53 de ani) a mai lucrat, între 2016 şi 2017, şi la Administraţia Fondului de Mediu, ca director al cabinetului preşedintelui. Din februarie 2019, el a fost consilier la Ministerul Dezvoltării.

Întrebat dacă este membru în vreun partid politic, Cosma a declarat că a fost membru PNL, dar a renunţat la această calitate când s-a angajat la BRECO. „Dar am rămas simpatizant. Sunt un suflet liberal”, a spus el.