După ce a umplut Parcul Libertăţii din Oradea cu mii de lalele colorate, pe propria cheltuială, florarul Marius Sabău, care are chioşcul Florius Art din parc, umple locul şi cu muzică.

În urmă cu o lună, a montat în parc, vizavi de florăria sa, o filigorie din lemn, elegantă şi decorată, bineînţeles, cu flori. Din această săptămână, în filigorie există şi o pianină, instrument făcut şi el la comandă, în Germania, tot pe cheltuiala lui Marius Sabău.

"Filigoria am pus-o de vreo lună, dar pianina a mai durat. A trebuit făcută din lemn din ţările nordice, ca să reziste la frig şi ploi", a explicat Sabău, marţi, pentru BIHOREANUL. Scopul lui este pur filantropic: "Ca să aibă unde să exerseze elevii şi studenţii. Talentul lor merită".

Marţi, BIHOREANUL a surprins o liceancă exersând la pianina cu pricina. Tanita Andronic este elevă în clasa a XII-a la Liceul de Artă şi studiază pianul de 12 ani. "Am văzut că este acolo un pian frumos şi mi s-a părut foarte bună ideea. Aduce oamenii împreună, a fost foarte frumos ca eu să cânt şi lumea să se oprească să se uite", a explicat Tanita.

Tânăra a promis că va mai cânta pentru orădeni şi în zilele următoare, ba chiar şi că alţi colegi de-ai ei vor face la fel.