Sub sloganul "Împreună reîmpădurim Parcul Natural Apuseni", 45 de elevi de la şcolile din Câmpani, Lunca şi Nucet, alături de angajaţi ai Administraţiei Parcului Natural Apuseni şi ai Ocolului Silvic Sudrigiu, au participat joi la o acţiune voluntară de plantări.

Au fost sădiţi 385 puieţi din specia molid în zona cunoscută ca "Şaua Poniţa", la cumpăna dintre Valea Luncşoara şi Valea Cobleş.

"Scopul acestei acţiuni a fost creşterea nivelului de conştientizare a comunităţilor locale, în special a tinerilor din aceste comunităţi, cu privire la importanţa pădurilor în menţinerea unui mediu adecvat în vederea dezvoltării durabile a comunităţilor locale, precum şi dezvoltarea unei atitudini civice prin care să se asigure o contribuţie constantă la protecţia şi conservarea capitalului natural al Parcului Natural Apuseni", se arată într-un comunicat transmis vineri de organizatorii evenimentului.

Plantările au fost iniţiate de Administraţia Parcului Natural Apuseni, în colaborare cu Ocolul Silvic Sudrigiu, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Nucet, Şcoala Gimnazială "Georgiu Popa" Câmpani, Şcoala Gimnazială nr. 1 Lunca şi Şcoala Gimnazială Nr 1 Nucet.