Prima zi de toamnă le-a scos pe biciclistele din Oradea pe străzi, la SkirtBike 2019. La îndemnul Rotaract Club, sute de doamne şi domnişoare, îmbrăcate cu fuste şi tricouri albe, au pedalat prin oraş, demonstrând că pot fi cochete chiar şi pe două roţi.

Tricourile albe au fost o recomandare în premieră a organizatoarelor evenimentelor, ele fiind purtate în memoria Alexandrei Măceşanu, tânăra din Caracal răpită, sechestrată şi omorâtă.  

Şofer vs. Poliţie

Startul marşului s-a dat la ora 17, în parcarea Lotus Retail Park, după un mic incident. Şoferul unui Mercedes cu numere de Cluj a acroşat uşor maşina Poliţiei Locale care aştepta încolonarea biciclistelor.

Agentul chiar era cu spatele spre maşină, vorbind cu organizatoarele evenimentului ultimele detalii, când şoferul neatent a lovit autoturismul marca Dacia în partea dreapta faţă. Ambele maşini au fost zgâriate, dar pentru a nu încurca marşul ciclist, poliţiştii locali au luat datele şoferului vinovat şi au stabilit cu acesta că se vor reîntâlni ulterior, pentru a lămuri situaţia.

Poliţia Locală OradeaBicicliste şi... curajoşi

Marşul nu a înregistrat alt incident. Bicicliste cu experienţă sau care pedalează doar din când în când, toate participantele la SkirtBike au fost precaute şi zâmbitoare, în ciuda faptului că au pedalat pe o vreme foarte caldă.

Unele dintre ele şi-au adus cu ele copii, altele căţeii, plimbaţi în coşul ataşat bicicletei. De asemenea, multe dintre cicliste au avut biţele decorate cu flori.

În plus, printre bicicliste s-au strecurat şi câţiva bărbaţi, care nu au fost deranjaţi că evenimentul este dedicat reprezentantelor sexului frumos. 

După ce s-au plimbat prin zona centrală a Oradiei, biciclistele şi-au încheiat marşul în Parcul Cetăţii, unde are loc şi "The Big Picnic".