Protestatarii grupaţi în asociaţia Oradea Civică, care au preluat la Vama Borş steagul Uniunii Europene adus de la Bruxelles pentru a fi înmânat Guvernul României, au predat drapelul colegilor veniţi din Cluj, în Piaţa Unirii, în cadrul unui mic miting.

Cei circa 40 de manifestanţi au ajuns în Oradea venind de la frontieră, unde au preluat drapelul de la reprezentanţi ai disaporei, şi au mărşăluit şi prin oraş, inclusiv prin faţa sediului PSD, scandând lozinci împotriva reprezentanţilor puterii şi în favoarea justiţiei.

"Să vă fie frică, Ardealul se ridică", "Cu hoţii la puşcărie", "Fără penali în Parlament", "Justiţie, nu corupţie", "Tudorele, fă ceva, Dragnea dă-ţi demisia", DNA să vină să vă ia" şi alte asemenea sloganuri au spart liniştea unei frumoase zile de sâmbătă, cu soare strălucitor.

Alături de manifestanţii orădeni a fost prezent şi cunoscutul jurnalist independent Mălin Bot, care a făcut numeroase transmisii live pe Facebook de la faţa locului, apelând la urmăritorii săi să participe la acţiunile următoare, ce vor culmina pe 6 martie, cu un mare miting anunţat în Capitală.

"Marşul începe de aici de la Oradea şi continuă în tot Ardealul, pentru data de 6 martie, când sperăm, toţi oamenii cinstiţi din ţara asta, că batalioane de ardeleni şi de bănăţeni vor trece Carpaţii în sensul invers faţă de cum au trecut acum 100 de ani batalioane române, şi vor merge la Bucureeşti la Parlament pentru a sta faţă-n faţă cu derbedeii aceştia care de un an de zile ne ţin în stradă şi nu ştiu cum să facă să distrugă independenţa justiţiei", a spus Mălin Bot (foto), aplaudat de protestatarii orădeni, care au simţit nevoia să se pozele cu el.

După circa 30 de minute de scandări în Piaţa Unirii, reprezentanţii asociaţiei Oradea Civică au înmânat drapelul Uniunii Europene lui Sorin Bobiș, clujeanul care la finele anului trecut a iniţiat Marşul pentru Democraţie până la Bucureşti, pentru a-l duce mai departe, în tumulturosul său periplu...

Pe 6 martie, la Bucureşti, este programat un mega miting împotriva Guvernului PSD-ALDE şi a măsurilor luate de acesta. Va fi, de fapt, punctul final al Ştafetei Steagului Uniunii Europene, care a ajuns, sâmbătă dimineaţă, în ţară, prin Vama Borş, cu ajutorul a doi români.

După cum BIHOREANUL a mai scris, aproximativ 50 de orădeni, majoritatea membri ai asociaţiei Oradea Civică, s-au reunit, în vamă, pentru a-i întâmpina, simbolic, pe conaţionalii din diaspora care au adus cu ei steagul primit de la Parlamentul din Bruxelles, pe care l-au purtat prin toată Europa. Detalii, aici!