La Universitatea din Oradea este în derulare Săptămâna Carierei, în care studenţii şi absolvenţii sunt ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă. Miercuri, la parterul Bibliotecii universitare a avut loc o nouă ediţie a Târgului de cariere, în cadrul căreia zece firme din oraş şi-au etalat joburile disponibile.

"Sunt aproximativ 500 de locuri de muncă, în contextul în care avem firme care au spus că ar angaja nelimitat studenţi sau absolvenţi. Cele mai multe locuri de muncă sunt cu profil tehnic, sunt foarte multe posturi de ingineri şi de resurse umane", a declarat Adriana Borza, şefa Centrului de Servicii privind Cariera din cadrul Universităţii.

În primele două ore ale târgului, zeci de studenţi au trecut pe la standurile angajatorilor, pentru a le afla oferta. Cei mai mulţi dintre ei au venit însă în pauzele dintre cursuri, astfel că au fost şi multe minute când în Bibliotecă nu au fost decât angajatorii.

Pentru a-i ademeni pe studenţi la târgul de joburi, profesorii Universităţii au pregătit şi "momeli". "Am vrut ca, alături de târgul de locuri de muncă, să le dăm şansa asociaţiilor studenţeşti să se promoveze şi să-şi prezinte proiectele. Aşa că avem un stand unde se vând gogoşi, pentru o studentă bolnavă, iar mai târziu la cantină se vor face şi clătite", a explicat prorectorul Ligia Burtă.

Gogoşii au avut trecere printre vizitatorii târgului, mai cu seamă că toţi banii astfel adunaţi ajunga la Denisa Lăzău, o studentă de la Medicină, bolnavă de leucemie. Pentru a supravieţui, fata are nevoie de un tratament costisitor, în America.

De asemenea, atmosfera de la târg a fost animată de studenţii Facultăţii de Arte. La fiecare oră fixă, tinerii au susţinut flashmob-uri muzicale, cântând fragmente din diferite opere.

Săptămâna Carierei continuă joi, tot la Biblioteca universitară, cu un târg al asociaţiilor studenţeşti (orele 13-17) şi seminarii despre antreprenoriat (ora 13-18), iar seara cu concerte folk, un concurs "Studenţii au talent" şi preselecţii pentru trupa de dans popular a Universităţii. Acestea vor avea loc începând cu ora 18, la cantina studenţească.