Deputatul PSD de Sibiu Ioan Terea este anchetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce ar fi lovit cu maşina doi protestatari, în timp ce ieşea cu maşina din curtea Parlamentului.

Potrivit Digi24.ro, incidentul s-a produs în timpul protestului de miercuri seară, din faţa Palatului Parlamentului.  

Femeie: Omori omul pe stradă? Nu ţi-e ruşine? Permis pentru acces auto şi parcare Palatul Parlamentului.

Deputat: S-au aruncat pe maşină. Eu stăteam pe trecerea de pietoni!

Femeie: De ce minţiţi? Aţi dat peste noi pe trecerea de pietoni!

Deputatul PSD a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. El a susţinut că cei doi protestatari i-au sărit în faţă.

deputat Ioan Terea"Nu aveam cum să-i lovesc, ei au sărit pe maşină, se văd urme pe maşină din lateral. Maşina în faţă nu are nicio urmă, nimic", a spus Ioan Terea.

Cei trei au fost audiaţi până la ora 3 dimineaţa. Ioan Terea se află la primul mandat de parlamentar.

Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Câteva sute de oameni au protestat miercuri seară la Parlament faţă de modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE, susţinută de UDMR, la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, dar şi de modul în care au fost adoptate schimbările.

Manifestarea a avut loc chiar dacă oamenii anunţaseră că nu vor mai ieşi câteva zile în stradă, în semn de respect pentru moartea Regelui Mihai. Cum Parlamentul nu a luat la rândul său o pauză la dezbaterea legilor justiţiei, oamenii au ieşit din nou în stradă, furioşi pe modul în care Statutul Magistraţilor a fost votat pe bandă rulantă de Camera Deputatilor. Timp de şapte ore au stat oamenii în stradă la Parlament.