Tânărul de 25 de ani care a lovit în cap un agent şi apoi a fost împuşcat de un poliţist de aceeaşi vârstă din Sângeorz Băi era cunoscut drept consumator de substanţe interzise şi era un individ foarte agresiv. De altfel, în seara întâmplării, el îşi fugărise mama cu ranga, iar apoi i-a atacat pe poliţişti.

Evenimentul Zilei a publicat, duminică, povestea lui şi, de altfel, filmul întregii tragedii. Potrivit sursei citate, vineri seară, Ionuţ Petraşc (foto) a provocat un imens scandal, la un service auto, aflat în vecinătatea casei unde locuia mama lui.

Surse judiciare susţin faptul că, în prima fază, Petraşc ar fi avut treaba cu mama lui, care de frica unei bătăi, s-a refugiat în curtea service-ului auto. La un moment dat, tânărul ar fi intrat în curtea acestui SRL şi a spart mai multe geamuri de la o hală. Speriat, proprietarul a sunat la 112 pentru a anunţa violenţele.

Aşa au ajuns poliţiştii, care au încercat să îl calmeze. Dar, în jurul orei 21, când unul dintre agenţi a zis că-l duce la secţie, Petraşc a devenit şi violent. Cu ranga cu care a spart geamurile de la service-ul auto, l-a lovit pe unul dintre poliţişti în faţă. A vrut să îl lovească şi pe al doilea, dar omul legii a făcut câţiva paşi în spate, a scos pistolul şi a executat două focuri de avertisment.

"După ce a executat două focuri de avertisment, agentul a tras de două ori. Primul glonţ l-a lovit în zona şoldului, iar al doilea în abdomen. Din informaţiile pe care le am, agresorul l-ar fi lovit şi pe agentul care a tras, cu ranga în zona capului, dacă acesta nu ar fi procedat la uzul de armă", a precizat agentul şef Florian Râpaş, preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Agenţilor de Poliţie.

Acesta a subliniat că poliţistul care a tras a respectat toate instrucţiunile privind uzul de armă. 

Pe de altă parte, evz.ro notează şi că Ionuţ Petraşc avea antecendente penale. În 2015, a mai comis o infracţiune de ultraj împotriva unui poliţist, iar în din 2017 avea şi un dosar penal pentru infracţiunea de lovire, după ce a fost implicat într-o bătaie.