O înregistrare video făcută publică de presa din Italia arată că premierul României, Viorica Dăncilă, i s-a adresat Papei Francis, la întâlnirea de vineri de la Vatican, în româneşte şi engleză deopotrivă.

"Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity", i-a spus prim-ministrul Suveranului Pontif.

În înregistrare se aude şi cum Dăncilă îi vorbeşte Papei Francisc despre cadourile pe care i le-a adus, de data aceasta adresându-i-se numai în limba română:

Viorica Dăncilă: Sămânţe de mărar, iar aici să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo.

Papa Francisc: Grazie.

Guvernul României a postat pe site-ul oficial un video cu imagini de la întrevederea prim-ministrul Dăncilă cu Papa Francisc, dar fără sonor.

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Şeful Executivului le-a spus jurnaliştilor Antena 3, cu care a vorbit în exclusivitate pe această temă, că întâlnirea a durat 45 de minute.

Ulterior, însă, s-a aflat că Dăncilă a minţit, jurnaliştii din Italia care au relatat evenimentul precizând că întrevederea a durat 24 de minute. 

"Liderul de la Palatul Victoria i-a oferit Papei Francisc seminţe din soiuri de legume şi plante româneşti şi un stilou personalizat, confecţionat, manual, din lemn, la atelierele din Suceava", a anunţat Guvernul. Suveranul Pontif i-a oferit premierului trei cărţi şi o placă sculptată în bronz exprimând un mesaj de pace.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a ironizat vizita Vioricăi Dăncilă la Vatican, declarând că aceasta n-a înţeles prea bine ce s-a vorbit acolo.