Primele trei garnituri de tramvaie Tatra KT4 second-hand, cumpărate de OTL din Germania, au ajuns în Oradea până joi după amiaza, urmând ca în parcul societăţii să mai ajungă încă şapte.

Tramvaiele sunt fabricate în 1988 şi au fost modernizate în perioada 1998-2000, deci sunt mai "tinere" decât tramvaiele Tatra care circulă acum prin Oradea. "Sunt mai moderne decât cele pe care le avem. E o diferenţă de 20 de ani între ele", a precizat, joi, pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Viorel Mircea Pop.

Şeful societăţii de transport local estimează că cele 10 garnituri vor intra pe trasee începând cu perioada 15-20 ianuarie 2018. Tramvaiele au costat, în total, 350.000 euro, transportul fiind inclus în acest preţ.

În aceste zile, circulaţia tramvaielor a fost modificată din cauza manevrelor de descărcare a garniturilor.

"OTL anunţă publicul călător că, pentru a facilita manevrele de descărcarea unor garnituri de tramvaie, circulaţia pe tronsonul Pod CFR – Sinteza se va efectua cu autobuze, începând de Joi, 14 decembrie 2017, ora 7.00. Circulaţia cu tramvaie se va relua imediat după finalizarea operaţiunilor de descărcare", a transmis societatea de transport local.

Pentru anul viitor, municipalitatea, prin OTL, îşi propune să achiziţioneze câteva garnituri de tramvaie noi, pe bani europeni.

sursa video: Facebook, Radio Transilvania