Un clujean care trecea prin Piaţa Unirii din Oradea a filmat, sâmbătă seară, un "joc de lumini" suspect pe clădirea Episcopiei Greco Catolice, mistuită în câteva ore de un incendiu devastator.

"Cauza incendiului de la Oradea, un scurtcircuit petrecut la ora 20:53", a scris, pe Facebook, Barbu-Sebastian Sofron.

În imagini se văd, la nivelul podului Palatului şi al turnului care s-a prăbuşit, o serie de scânteieri fulgerătoare, pe o mare întindere, ce pot lăsa impresia unui scurtcircuit electric.

Alţi observatori susţin că "flash"-urile luminoase corespund proiectoarelor montate pe clădire, care asigură iluminatul exterior al acesteia, şi în consecinţă alimentarea acestora ar putea fi sursa incendiului.

Oficial, motivele exacte ale izbucnirii focului nu au fost stabilite, încă, de autorităţi. Însă, există posibilitatea ca tocmai acesta să fi fost momentul care a declanşat dezastrul.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 21.30, când focul era, deja, dezlănţuit, cuprinzând acoperişul ridicat pe structură de lemn.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Poliţia Bihor anchetează, împreună cu pompierii, cauzele incendiului devastator care a distrus, sâmbătă seară, clădirea Episcopiei Greco Catolice.

Prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, a spus că primele indicii duc la gândul că evenimentul ar fi fost provocat de un scurtcircuit. Imobilul - o importantă clădire de patrimoniu - nu are asigurare.